SAMENWERKINGEN

96376104_1569725003182284_64575821910932

Pelikaanstraat 3, 2018 Antwerpen

Onze producten zijn hier op maandag, woensdag en vrijdag te vinden.

©Bio Station Store

Bio Station staat voor biologisch en gemak, vandaar dat ze kozen om zich in Antwerpen Centraal Station te vestigen.

Al hun producten kunt u met een bewust en gerust hart in je boodschappenmandje leggen. Ze bieden een waanzinnig mooi assortiment van biologische producten aan.

Voor diegene die glutenvrij, vega(n) en gezond willen eten, ook daar hebben zij ruim aandacht aan geschonken. Ze willen dat iedereen kan genieten van een gezonde en biologische levensstijl. Ook bieden ze in klanten in hun winkel graag goed en gezond advies aan. 

Meer info: www.biostation-antwerpen.be

169935596_1811591162333914_3437364652560

Onze producten zijn hier te vinden.

©Boeren & Buren

Boeren & Buren is een korte ketennetwerk. Via hun website kunnen consumenten rechtstreeks van Boeren en ambachtelijke producenten kopen: heerlijke, verse seizoensproducten aan eerlijke prijzen. Om dit allemaal te verwezenlijken steunen ze op negen pilaren:

  1. Fair: 80% Van de prijs gaat bij hen naar de Boer, terwijl hij of zij in de reguliere groothandel vaak maar 6% krijgt.

  2. Netwerk: Je leert er als consument van de korte keten ook de mensen achter je voedsel kennen. 

  3. Rechtstreeks: Op de wekelijkse bijeenkomst van je lokale Buurderij kan je ook een babbeltje met de Boeren slaan. Zijn er zaken die je altijd al wou weten? Dan is dit je kans!

  4. Lokaal: Waarom moeten producten 5 keer de aarde rond vooraleer ze op ons bord terechtkomen?

  5. Genieten: Boodschappen doen moet weer plezant worden.

  6. Transitie: Ze willen iedereen de tools geven om de transitie naar een duurzame landbouw mogelijk te maken.

  7. Vrijheid: Geen verplichtingen, geen abonnementen, op de Buurderij bestel je wat je wilt, wanneer je wilt, waar je wilt.

  8. Diversiteit: Ze houden van diversiteit, niet alleen op het veld of op ons bord, maar ook in hun netwerk. Zo houden ze Buurderijen in cultuurcentra, woon- en zorgcentra, jeugdhuizen, scholen, een station of een kerk, etc.

  9. Web: Via hun digitaal platform hebben ze al meer dan 1,5 miljoen mensen aangesloten gekregen in Europa.

Op papier lijkt hun werk misschien eenvoudig: Ze maken het mogelijk dat je rechtstreeks van de Boer kan kopen. Maar hun taak is moeilijker dan je op het eerste zicht zou denken. Ze moeten opboksen tegen zo’n 50 jaar agro industrie en willen mee de krijtlijnen van een duurzame landbouw hertekenen: een faire prijs voor de Boer, toegang tot producten die goed zijn zowel voor onze gezondheid als voor de planeet, en transparantie over de productiewijze en afkomst ervan. Om een versnelling hoger te schakelen in deze stille revolutie maken ze gebruik van een digitaal, innovatief en collaboratief webplatform.

Elke Buurderij draait volledig op zichzelf maar krijgt de steun van een heel netwerk. Zo heeft elke Buurderij een eigen (verkoop)pagina, beheerd door de Buurderij-Verantwoordelijke. Elke Producent heeft er een online catalogus die hij of zij zelf kan aanpassen naargelang wat er dit seizoen groeit op de velden, wat er in voorraad is, enzovoort. Het online betalingssysteem en de facturatie gebeuren via ditzelfde platform. Elke Buur kan zich bij verschillende Buurderijen inschrijven, ziet informatie over de Boer en kan communiceren met de Verantwoordelijke om samen te gaan voor eerlijke en authentiek voedsel.

Meer info: www.boerenenburen.be

95189896_3039199399433740_44772158966742

Dijkstraat 1, 2880 Bornem

Onze producten zijn hier op zaterdag te vinden.

©Groenendijk Weert

Langs de Schelde in Weert heropenden Peter De Block en Nele Onghena in 2007 Restaurant 'Groenendijk Weert'.

De paling, hét product van de streek, serveert Nele in verschillende jasjes met dagverse producten. Van klassiek tot creatief, als voorgerecht of hoofdgerecht.

Peter zorgt voor de bijpassende uitstekende service. Zo hebben ze doorheen de jaren een vast cliënteel opgebouwd.

Daarnaast kan je bij Groenendijk Weert terecht voor verschillende mosselbereidingen, tijdens het seizoen en een afwisselend suggestiebord.  Er is ook een apart menu vol heerlijke vegan gerechten.

In de zomer zorgt het zuiders terras met uitzicht op de Scheldedijk voor een instant vakantiegevoel.

Meer info: www.groenendijkweert.be