https---static.gva.be-Assets-Images_Upload-2021-10-12-cbf3bcc2-9eb8-4814-9ed7-2d8f73e42923

Over Vegateau

'Vegateau' werd enkele jaren geleden opgericht door onze bakker, Laura.

Al sinds 2017 voorziet ze mensen met heerlijke plantaardige lekkernijen. 

Vegateau ontstond vanuit een grote passie voor bakken en veganisme.

Zo leeft Laura al jaren op plantaardige basis en hield ze zich al van jongs af aan bezig met bakken. Hierdoor besloot ze na haar opleiding Orthopedagogie, brood-en banketbakkerij te gaan studeren, om later Vegateau op te richten. 

Al jaren droomde Laura er van om een vegan koffiezaak uit te baten. Een plek waar ze volledig zichzelf in kwijt kan. Op 12 oktober 2021 maakte ze deze droom eindelijk waar in een knus pand in de Kleine Pieter Potstraat te Antwerpen! Hier creëerde ze met de hulp van haar zus Lisa een cosy plekje waar iedereen even kan ontsnappen uit de drukke stad, tot rust kan komen en kan genieten van een heerlijk gebakje. Door de opening van de fysieke zaak, kon Laura ook haar assortiment uitbreiden naar heerlijke vegan maaltijden waaronder o.a. een (vegan) croque monsieur en een 'no-tuna' sandwich. Deze zijn steeds te verkrijgen in de zaak of via TakeAway.com/UberEats.

Waar staat Vegateau nu eigelijk voor?

Vegateau staat voor ‘vegan – gateau’, frans voor taart, maar Laura maakt uiteraard veel meer. Zo zijn haar cinnamon rolls een absolute bestseller (deze zijn elke zaterdag en zondag in de zaak te verkrijgen of via de webshop). Alles bij Vegateau is volledig plantaardig, wat wil zeggen dat er dus geen dierlijke producten zoals bijvoorbeeld eieren of melk worden gebruikt. Maar dat doet niets aan de smaak, integendeel! Het is Vegateau's doel om mensen te laten genieten van lekker eten zonder dierenleed. Daarnaast is veganisme ook beter voor de planeet en onze ecologische voetafdruk. Een heerlijk taartje eten en bijdragen aan een betere planeet, geweldig toch?

"Mis ik dan geen boter en eieren in mijn gebak?"

Neen, helemaal niet! Eieren zijn makkelijk te vervangen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld plantaardige yoghurt, lijnzaad (flax egg) of appelmoes om dezelfde textuur te creëeren. Super lekker en je proeft geen verschil! Veganisme is zeker een gezondere levensstijl, maar dit neemt niet weg dat hier nog steeds vetten en suikers in zitten. Met haar originele creaties en kenmerkende producten wilt ze plantaardig gebak meer in de kijker zetten. Zo maakt ze dus enkel gebruik van eerlijke ingrediënten, zonder te werken met o.a. eieren, boter of room. 

https---static.gva.be-Assets-Images_Upload-2021-10-12-38796042-db95-4db2-bd70-16a5ab7a88d1

Eigenares & bakker

Laura

https---static.gva.be-Assets-Images_Upload-2021-10-12-38796042-db95-4db2-bd70-16a5ab7a88d1

Social Media verantwoordelijke

Lisa