OVER VEGATEAU

'Vegateau' werd enkele jaren geleden opgericht door onze bakker, Laura.

Al sinds 2017 voorziet ze mensen met heerlijke plantaardige lekkernijen. 

Vegateau ontstond vanuit een grote passie voor bakken en veganisme.

Zo leeft Laura al jaren op plantaardige basis en hield ze zich al van jongs af aan bezig met bakken. Hierdoor besloot ze na haar opleiding Orthopedagogie, brood-en banketbakkerij te gaan studeren, om later Vegateau op te richten. Met haar originele creaties en kenmerkende producten wilt ze plantaardig gebak meer in de kijker zetten. Zo maakt ze dus enkel gebruik van eerlijke ingrediënten, zonder te werken met o.a. eieren, boter of room. 

"Mis ik dan geen boter en eieren in mijn gebak?"

Neen, helemaal niet! Eieren zijn makkelijk te vervangen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld plantaardige yoghurt, lijnzaad (flax egg) of appelmoes om dezelfde textuur te creëeren. Super lekker en je proeft geen verschil! Veganisme is zeker een gezondere levensstijl, maar dit neemt niet weg dat hier nog steeds vetten en suikers in zitten.

IMG_0564 2.JPG

Laura

Eigenares & bakker